olucak olanı söylüyorum satıcılar bittiği için sms onay fiyatları düşecek hatta internette 3 5 tlye bulunabilir seviyeye bile gelicek ve insanlar yeni hesap acıp sadece smse onay verip enfes50 yi kullanabilicek Bunu yapamıyor olusunuz satıcılar yüzündendi tüm sms onaylarını tüketip yüksek fiyata satıyolardı hesapları Kimse demiyor ama bunu görmüyor
Olaylardan bağımsız ve tarafsız olarak, ben de bu şekilde düşünüyorum. Piyasadaki satıcılar toplu hesap ürettiği ve numaraları otomasyon yazılımlarla sömürdüğü için bireysel olarak onay yapmaya çalışınca 5sim, Sms-Man gibi sitelerde katiyen stok bulunmuyordu. Gelecek için ise düşüncelerim şu yönde, muhtemelen şu anki piyasada dolaşan token auth tarzı bir sisteme benzer bir sistem türeyecek. Satıcılar Bluestacks tarzı emulatorlerin içinde hesapları onaylayıp YS uygulamasının datasıyla beraber export edip satacaklar ki hem satıcı hem de alıcı yönünde teknik bilgi isteyen bir durum bu. Ayrıca web menşeili olmadığı için de yine hem alıcı hem satıcı tarafında zahmetli bir iş. Ayrıyeten ne kadar zahmetli de olsa yapılabilir bence, fakat eğer yapılırsa fiyatlar eskisinden de pahalı olur diye yorumluyorum. Bunun dışında harici bir çözüm yok zaten.
Diğer tarafta da terides hocamın dediğine katılıyorum, mesajın en başında da bahsettiğim numara stoğu sorunu bir hayli çözülecektir. En azından bir iki hafta sonra eğer YS şu anki uygulamasına devam ediyor olursa, bireysel kullanıcılar kolayca kullanılmamış numara düşürülebilir 5sim'den dahi.
Alıcı veya satıcı tarafında değilim, ancak durumlar böyle. Satıcıların kâr marjının yüksek olması ister istemez sinir bozuyor, haksız bir söylem değil. Hani bir fıkra var ya cennetteki bir adam merak edip cehennemi ziyaret ediyor, Avrupalıların çukuruna bakıyor başlarında zebaniler; sonra soruyor Türklerin çukurunun başında neden zebani yok diye, oradakiler de zaten biri çıkmaya çalışırsa aşağıya çekerler diyor. Türk milleti olarak bu düşünce yapısındayız maalesef. Öteki taraftan da bu forumu keşfetmeden önce ta R10'da satışı izin verildiği zamanlardan beri kupon temin etmekteydim. Bir buçuk senedir indirimli yemek yiyip bugün yiyememek de koyuyor maalesef.