hoşgeldiniz
hocam benim kargoya bakarmısınız :
ŞAKA
sizlere sorularım olacak hocam baya
ordaki gümrük nasıl işliyor xray den geçiyormu ? nasıl kontrol ediyorlar ? neye göre gümrükte takılıyor ?
Hocam Hoşbuldum Öncelikle.
Şimdi Genellikle AliExpress Ürünleri Uçak Kargosuyla Geldiği için hepimizin bildiği havalimanlarındaki bantları görmüşsünüzdür çantamızı bıraktıgımız daha özel hassas olan xrayleri gümrük memurları tarafından 7/24 3/5 kişilik kadrolar halinde ekrandan takip edilmekte tabi eşyaların içerisinde ne oldugunu açmadan kımse bılemez dolayısı ıle xray ekranında geçen her ürün için renk yanmakta buda her renge karşılık verılen bır durum sallıorum ekranda kırmızı belırdı o paketi koseye ayırır memur tarama bu sekılde devam eder ayrılan paketler muayene memurları tarafından kontrole tabi tutulurlar paket açılır eşyaya ait incelemelerde bulunulur faturası ıncelenır eger aykırılık tespit edilirse gümrükçe el konulur. (yasak eşya vs) örnegın 100 $ lık ozel bir klavye getirdin fatusında 20 $ yazıor muayene memuru bu eşyanın tespitine gidebilir gerçek degerını buldugunda ise gümrük vergisini ödemekle mükellef olursunuz. ben ılerleyen zamanlarda gümrük kanunu hakkınlar detaylı bılgıler ekleyecegım zaten.
saygılarımla